Bemmel & KroonThuiswinkel Waarborg

ATAG afzuigkappen

ATAG logo We love to CookAfzuigkappen van ATAG voeren geuren en kookdampen efficiënt en opvallend stil weg. Daarbij is een ATAG afzuigkap voorzien van heldere verlichting, zodat je goed zicht hebt op je kookplaat of fornuis. De beste kookprestaties behaal je in een frisse keuken. De slimme eigenschappen van ATAG afzuigkappen zijn dan ook geen overbodige luxe. Bekijk op deze pagina uit welk type en model afzuigkappen je bij ATAG kunt kiezen. Kom voor advies op maat gerust langs bij één van onze keuken en keukenapparatuur winkels waar de afzuigkappen werkend staan opgesteld.

ATAG eiland afzuigkap
ATAG plafondunits
ATAG wand afzuigkap

Welk type afzuigkap kies je?

Wie als thuiskok veel tijd in de keuken doorbrengt, wil dat het liefst doen in een aangenaam binnenklimaat met een hoge luchtkwaliteit. De beste kookprestaties behaal je immers in een frisse ruimte waarin de afzuigkap kookgeuren veilig en stil afvoert. Zo kun je jouw gasten blijven verwennen met ultieme culinaire hoogstandjes. Het stil en effectief afvoeren van geuren en kookdampen kan echter met verschillende technieken. Lees hier welke technieken de afzuigkappen van ATAG kunnen gebruiken en kies de afzuigtechniek die het best aansluit bij jouw keuken.

Motorloos of Duo Logic
Veel moderne huizen en appartementen zijn voorzien van een centraal afzuigsysteem. Hierbij zorgt één motor voor ventilatie in de hele woning. In dat geval wordt een motorloze of Duo Logic afzuigkap op het centrale afzuigsysteem aangesloten.

Met motor
De meest voorkomende situatie is een in de afzuigkap toegepaste motor. ATAG afzuigkappen combineren altijd het juiste vermogen met de juiste filters. Hierdoor wordt het kookvlak effectief afgezogen, met een minimum aan geluid en verbruik van energie.

Externe motor
Indien je het geluid tot een absoluut minimum wilt beperken, bestaat de mogelijkheid de motor buiten aan de gevel te hangen of boven op zolder te plaatsen. Dit wordt aangeduid als een externe motor.

Recirculatie
Als het niet mogelijk is de lucht via een afvoerkanaal naar buiten af te voeren, kun je kiezen voor een gemotoriseerd systeem dat afgezogen lucht filtert en weer terug voert in de keuken. Dit afzuigsysteem noemen we een recirculatie systeem.

Welk model afzuigkap past in jouw keuken?

Het model afzuigkap dat geschikt is voor jouw situatie hangt af van de ruimte die je hebt en je persoonlijke voorkeur. Hieronder geven we een korte toelichting op de verschillende afzuigkap-modellen. Naast het model is het belangrijk om te weten over wat voor afzuigsysteem je woning beschikt. Meer informatie over de verschillende type afzuigkappen is hierboven beschreven.

Een ATAG afzuigkap voor de laagste prijs

Bemmel & Kroon heeft de grootste apparaten webwinkel van Nederland. Hierdoor kunnen wij huishoudelijke apparaten en keukenapparatuur zeer groot in kopen en betalen onze klanten kleine prijzen! Aangezien ook de afzuigkappen van ATAG door ons groot worden ingekocht profiteer jij van mooie kortingen. Je betaalt hierdoor bij Bemmel & Kroon voor deze innovatieve, nieuwe kookapparatuur voor een perfect gestroomlijnde design keuken dus altijd de laagste prijs.

Prijzen vergelijken.

Alle apparatuur in onze showrooms is voorzien van elektronische prijslabels. Doordat deze elektronische prijslabels zijn gekoppeld aan onze webwinkel worden de prijzen onmiddellijk aan de actuele situatie aangepast. Zo ben je altijd op de hoogte van de laagste prijzen.

Koop jouw ATAG afzuigkap voor de laagste prijs!

ATAG Evolve afzuigkap

ATAG Evolve logoDe Multi inzetbare wand & eiland afzuigkap en ideale recirculatie oplossing
De Evolve afzuigkap zet een nieuwe standaard op het gebied van prestatie en energiebesparing van afzuigkappen door een nieuwe manier van het scheiden van olie, vet en water uit de kookdampen. De Evolve heeft namelijk geen aparte vetfilters maar een unieke motor-ventilator combinatie, wat resulteert in een ongeëvenaarde 96% efficiëntie in scheiding van olie en water uit de kookdamp door het centrifugaal principe.

De EC motor is heel efficiënt en heeft energielabel A++. Door de kleinere luchtstroom en omdat er geen regulier filter in zit is het geluidsniveau lager. Wanneer er gekozen wordt voor de recirculatie-optie met het professionele Evolve Longlife koolstoffilter dan is de energiebesparing zelfs nog groter. Dit filter heeft een 97% geurreductie en er gaat bovendien dan geen warme lucht verloren naar buiten. Het inlaatrooster met het honingraatpatroon zorgt ervoor dat condensdruppels niet terugvallen. Door dit inlaatrooster te verwijderen, wordt ook het ventilator/filtergedeelte meegenomen. Dit geheel kan gemakkelijk in de vaatwasser gereinigd worden. Het display geeft aan wanneer het filter vol is. De luchtsleuven voor recirculatie worden bedekt door de sleeve rond de schacht, die kenmerkend is voor de vormgeving van dit nieuwe concept.

ATAG Evolve voordelen:

  • Optimale geurreductie en luchtzuivering.
  • In geval van recirculatie hoeven er geen kanalen naar buiten te worden aangelegd.
  • Recirculatie: door de lange levensduur van het koolstoffilter lagere kosten.
  • Evolve longlife koolstoffilter heeft een levensduur van 5 jaar. Door de Evolvetechniek slibt de filter niet dicht.
  • Door de Evolve techniek zonder conventionele filters blijft de capaciteit en druk altijd hoog.
  • 97% geurreductie dankzij Evolve Longlife koolstoffilter.
  • A++ energielabel: duurzame en energiebesparende oplossing (tot € 100,- per jaar in geval van recirculatie, vergeleken met een standaard afzuigkap met afvoer naar buiten).
  • De recirculatie-optie is ook ideaal voor eilanden in combinatie met CMV: CMV is in het bijzonder bij eilandsituaties veel te zwak om adequaat af te zuigen. De toepassing van de Evolve zorgt wel voor een effectieve afzuiging.
ATAG Evolve: De ideale recirculatie oplossing

MAGNA-afzuigkappen

Bijpassend bij de MAGNA-kookplaten en ovens is er een afzuigkappen-serie gecreëerd in een bijzonder hoogwaardige vormgeving. De fronten zijn in hetzelfde glas als de ovens uitgevoerd, evenals de onderplaat. Het afzuigsysteem is via het randafzuigingsprincipe, dat ATAG verder geoptimaliseerd heeft met een vloeiende aerodynamische luchtgeleiding en een verdiept liggende wolkzone. De afzuigkappen hebben dubbele LED lichtbalken en zijn standaard voorzien van krachtige, stille en energiezuinige EC gelijkstroommotoren, die in negen stappen regelbaar zijn.

MAGNA-afzuigkap

Functies ATAG afzuigkappen

De afzuigkappen van ATAG geven jouw favoriete plek een aangenaam binnenklimaat, waar kookgeuren veilig en stil worden afgevoerd. Hieronder hebben we een aantal functies van de afzuigkappen voor je opgesomd. Het aantal beschikbare functies per afzuigkap is afhankelijk van het type afzuigsysteem en model afzuigkap dat je kiest.

Duo Logic HRDuo Logic HR
Thuiskoks in flats en appartementen hebben vaak te maken met een centrale mechanische ventilatie die aanvullende eisen stelt aan de afzuigkap. Om te zorgen dat kookliefhebbers in deze omgeving toch een optimale luchtventilatie in de keuken hebben, heeft ATAG het unieke Duo Logic HR-systeem geïntroduceerd. Dit gepatenteerde systeem combineert de afvoer van de centrale mechanische ventilatie met een recirculatiesysteem. Hierdoor wordt de afzuigcapaciteit aanzienlijk vergroot en dat is te merken. De gerecirculeerde lucht komt na zuivering weer terug in de keuken, wat bovendien energie bespaart. Het resultaat is een optimale luchtkwaliteit in je keuken.

Elektrische klepElektrische klep
De Duo Logic en motorloze afzuigkappen zijn voorzien van een hermetisch afsluitbare, elektrische klep. Hinderlijke fluittonen en ongewenste afvoer van warme lucht zijn verleden tijd. Past op alle gangbare systemen voor centrale mechanische ventilatie. Werkt met een elektromotor, waardoor de klep direct na het indrukken van de ‘aan’-knop opent of sluit. Je kunt dus meteen aan de slag met koken. Efficiënt stroomverbruik: de elektromotor schakelt zichzelf uit wanneer de klep open of gesloten is.

Automatische naloopstandAutomatische naloopstand
De tijdgestuurde naloopstand zorgt ervoor dat de laatste kookdampen nog worden afgezogen. De naloopstand schakelt na vijf minuten automatisch weer uit.

Clean air functieClean air functie
De Clean air functie schakelt 12 of 24 uur lang, iedere tien minuten op de laagste stand in. Dit is een handige functie om de laatste kookluchtjes of de rooklucht na een feestje af te zuigen.

Randafzuiging afzuigkapRandafzuiging
Randafzuiging is een zeer effectieve manier om lucht af te zuigen. Door de kleine opening langs de randen van de afzuigkap wordt de luchtsnelheid ter plekke sterk verhoogd. Door deze luchtsnelheid wordt alle lucht ‘gepakt’ en kan er geen damp naar buiten ontsnappen.

Geschikt voor recirculatieGeschikt voor recirculatie
Als het niet mogelijk is de lucht via een afvoerkanaal naar buiten af te voeren, of moeilijk is om die afvoer aan te leggen, kun je kiezen voor een gemotoriseerd systeem dat afgezogen lucht filtert en weer terug voert in de keuken; het recirculatie systeem. Bij recirculatie wordt de lucht na de vetfilters gefilterd door koolstoffilters en gereinigd weer de keuken ingelaten. Energiezuinig omdat er geen warme lucht naar buiten wordt afgevoerd.

Vetfilter geschikt voor vaatwasserVetfilter geschikt voor vaatwasser
Deze vetfilters zijn dankzij het kliksysteem makkelijk te verwijderen en geschikt voor reiniging in de vaatwasser. De gemakkelijkste manier om de filters te reinigen.

Longlife filterLonglife filter
De Longlife koolstoffilters die worden toegepast voor recirculatie, zijn uitwasbaar en gaan tien keer langer mee dan reguliere filters.

Afzuigkap met LED verlichtingLED
Energiezuinige verlichting in een mooie warme kleur, (niet kil) met zeer lange levensduur, zorgt voor optimaal zicht op de kookplaat. De LED verlichting is bij de meeste afzuigkappen ook nog eens mooi dimbaar, voor een aangename (sfeer-)verlichting op het juiste niveau.

AfstandsbedieningAfstandsbediening
Handige afstandsbediening om eenvoudig de plafondafzuigkap of inbouwunit te bedienen.

Dankzij ATAG’s Air Logic systeem absorberen de afzuigkappen vrijwel al het vet in de kookdamp.Air Logic HR
Dankzij ATAG’s Air Logic systeem absorberen de afzuigkappen vrijwel al het vet in de kookdamp. Alle dampen en geurtjes in de keuken worden snel, gelijkmatig en stil afgevoerd. Daarvoor zorgt een uitgekiend gatenpatroon in het RVS filter: dicht bij de motor – waar de meeste lucht wordt afgezogen – zijn de gaten klein, naarmate de afstand tot de motor groter wordt, zijn de gaten groter. Dat zorgt voor een gelijkmatige effectieve afzuiging over het gehele filteroppervlak. De zogenaamde ‘wolkzone’ vangt de koopdampen en geurtjes effectief op. Hierdoor werkt een Air Logic HR afzuigkap al bij een laag motorvermogen bijzonder effectief. Hij is dus stiller en energiezuiniger dan een conventionele afzuigkap en hij onttrekt minder warme lucht uit de woning. De duurzame RVS Air Logic HR filters zijn ook nog eens vaatwasserbestendig. Zo beschik je altijd over een goed geventileerde ruimte waar je gasten aangenaam kunnen vertoeven.

Productgroepen ATAG keukenapparatuur

De hoogwaardige keukenapparatuur van ATAG is onderverdeeld in productgroepen. Wil je naast informatie over ATAG afzuigkappen meer weten over andere keukenapparaten kies dan hieronder een andere productgroep.

Copyright © 2002 - 2023 - Bemmel & Kroon
Volg ons op: