• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
  • Scherpe prijzen
  • 3 échte winkels
  • Klantwaardering 9.1 uit 10

ATAG gaskookplaten

ATAG logo We love to CookBij ATAG heb je de keuze uit 3 verschillende soorten gaskookplaten. De klassieke gaskookplaat zonder wokbrander, gaskookplaten in Matrix design met een Supervario-wokbrander en gaskookplaten uit de MAGNA lijn met Fusion Volcano wokbrander. Er is dus genoeg keuze voor de thuiskok met “gas” als voorkeurswarmtebron. De meeste kookliefhebbers kiezen nog steeds voor koken op gas. Zij kiezen er bewust voor. Een gasvlam is immers een felle hittebron die naukerig is te regelen. Dit is belangrijk voor een perfecte maaltijdbereiding. ATAG gaskookplaten zijn voorzien van zuinige en milieuvriendelijke A+ branders waarmee je de gerechten kunt bereiden precies zoals jij dat wilt. De vlam brandt mooi schoon, waardoor koken op gas puur genieten wordt. Voor thuiskoks zijn wij dé specialist in koken op gas.

Fusion Volcano wokbrander

De avontuurlijk ingestelde thuiskok wordt op zijn wenken bediend met de unieke Fusion Volcano wokbrander van ATAG. Hiermee kun je volgens de beste Aziatische traditie wokken, met een wokbrander die zo is ontworpen dat de bodem van de pan optimaal wordt verhit door een geconcentreerde, krachtige vlam. Bovendien bepaal je zelf precies welke hitte voor de perfecte bereiding nodig is. De smaken, vitamines en kleuren blijven hierdoor optimaal behouden.

ATAG Fusion Volcano wokbrander

Gaskookplaten met A+ branders

Gaskookplaten met A+ brandersATAG gaskookplaten zijn voorzien van A+ branders voor de beste culinaire prestaties. Hiermee kun jij als thuiskok energiezuinig en veilig koken. De nauwkeurig regelbare vlam heeft een groot bereik waarmee je zowel rustig kunt verwarmen als fel verhitten. Op een A+ brander bereikt een liter water het kookpunt twee minuten eerder dan op een gewone brander. De compacte brander die de vlam onder het oppervlak van de pan houdt zorgt voor energiezuinige en tegelijkertijd maximale kookprestaties. De compacte vorm van de brander heeft nog een ander groot voordeel. In vergelijking met andere systemen kunnen de branders verder uit elkaar worden geplaatst. Hierdoor is er meer ruimte voor je pannen. De branders zijn vanwege de solide vorm, de krasvaste en vuilafstotende branderdoppen goed en makkelijk schoon te houden. Dankzij uiterst schone verbranding is de A+ brander bovendien milieuvriendelijk en dankzij de vlambeveiliging zeer veilig.

Kenmerken ATAG gaskookplaten

Koken op een gaskookplaat van ATAG biedt ongekende mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal wetenswaardigheden over de kookplaten op gas voor je op een rij gezet.

MAGNA-gaskookplaten

De bekende iconische MAGNA-gaskookplaten zijn uitgevoerd in solide RVS met een bijzondere detaillering of in hoogwaardig keramisch glas. Het glas is standaard uitgevoerd in glanzend zwart (met een subtiele tweekleurige bedrukking) of in matzwart glas met uniek geborsteld patroon. Dit sluit zeer mooi aan bij de zacht zwarte kleurstelling van de MAGNA ovens, lades en afzuigkappen.

MAGMA gas op glas kookplaat
MAGNA gaskookplaat

De toplaag van het uniek geborsteld patroon is een zeer slijtvaste emaille. Dit levert niet alleen een stijlvolle, moderne en tijdloze look op, maar heeft ook een paar unieke eigenschappen. Het is slijt- en krasvast en eenvoudig streeploos schoon te maken. De MAGNA-kookplaten bieden een maximum aan ruimte en het summum wat op gaskookplatengebied te krijgen is. De MAGMA kookplaat is verkrijgbaar met de unieke Fusion Volcano wokbrander en standaard uitgerust met de krachtige A+ branders. Deze hebben een groot regelbereik en zijn zeer nauwkeurige in te stellen. De 90 cm en 111 cm variant hebben ook nog per brander individueel instelbare digitale timers. Alle MAGNA-gaskookplaten worden bediend via draaiknoppen van massief metaal. De pandragers zijn van extra hoogwaardig gietijzer en hebben een matzwarte geëmailleerde toplaag.

De authentieke wokvlam opnieuw uitgevonden

Wokken volgens Aziatische traditie gebeurt op hoge temperaturen. Alleen dan krijgen de oriëntaalse ingrediënten die kenmerkende knapperigheid. Speciaal om aan deze essentiële voorwaarde te voldoen heeft ATAG de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld. Een uniek systeem waarbij de wok, zonder warmteverlies, door een geconcentreerde vlam wordt verhit. Authentieke wokgerechten zijn hiermee ook door thuiskoks eenvoudig te bereiden.

Fusion Volcano wokvlam
Heerlijke wokgerechten

Fusion Volcano wokbrander

Wie wil wokken zoals men in Azië doet, heeft hoge temperaturen nodig, zodat alle smaken, vitamines én die knapperige beet van het wokgerecht bewaard blijven. ATAG heeft hiervoor de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld. Een speciale brander met een krachtige, geconcentreerde vlam om een pan met een bolle bodem zonder warmteverlies te kunnen verhitten. Met de Fusion Volcano wokbrander ervaar je de culinaire mogelijkheden van de authentieke wokvlam. Daarmee kun je eenvoudig en snel een gezond gerecht van verse ingrediënten bereiden met de perfecte beet, kleur en smaak.
Op de Fusion Volcano wokbrander zit ook een aparte buitenvlam met een vermogen van maar liefst 6 kW. De aparte buitenvlam is apart in te schakelen, zodat je ook met jouw grote braadpannen met vlakke bodem aan de slag kunt. Tot slot kun je de zeer lage sudderstand van de Fusion Volcano wokbrander inschakelen om bijvoorbeeld chocolade direct in de pan te smelten. Met een speciale schakelring rond de knop kun je eenvoudig schakelen tussen de binnen- en buitenvlam.

Liever een ander kookplaat type?

Gaat jou voorkeur niet uit naar “Koken op gas”? Kies dan hieronder het type kookplaat waar jouw voorkeur wel naar uit gaat. 

Productgroepen ATAG keukenapparatuur

De hoogwaardige keukenapparatuur van ATAG is onderverdeeld in productgroepen. Wil je naast informatie over ATAG gaskookplaten meer weten over andere keukenapparaten kies dan hieronder een andere productgroep.