BORA logo

BORA Afzuigsysteem – Afzuiging naar beneden

Op zoek naar een revolutionair afzuigsysteem? De BORA afzuig systemen laten kookdampen en geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigen ze meteen weg waar ze ontstaan direct bij het kookveld weg. 

Het BORA afzuigsysteem kenmerkt zich door de samenstelling van kookplaten, kookplaat afzuiging, een kanaal, een filter een motor en een muurrooster. Hiermee heeft BORA een grote revolutie in de keukenmarkt veroorzaakt. Met een effectief afzuigsysteem kook je alsof je in de frisse lucht staat. Het systeem bereikt een cleanrate van 100%. Een waarde waar conventionele afzuigkappen alleen maar van kunnen dromen.

Productlijnen BORA kookplaat afzuiging

Met de nieuwe BORA Pure kookplaatafzuiging bestaat het assortiment van BORA uit vier innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X Pure, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA X Pure

BORA X Pure kookplaat
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • eSwap
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • 830 mm breed kookveld
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • maximale opbergruimte
 • automatische regeling van de afzuiging

BORA Pure

BORA Pure: Een plasse apart. Het vlaggenschip van je keuken.
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • eSwap
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • maximale opbergruimte
 • automatische regeling van de afzuiging

BORA Classic 2.0

BORA Classic 2.0: Grenzeloze vrijheid. Maximale flexibilitiet voor de individuele keuken.
 • intuïtieve sControl+-bediening
 • uiterst stil
 • eenvoudige reiniging
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • minimalistisch design
 • modulair systeem
 • automatische regeling van de afzuiging
 • exacte temperatuurregeling

BORA Professional 2.0

BORA professional 2.0: Het beste van de besten. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt.
 • intelligente bedieningsknoppen
 • automatische afsluitklep
 • uiterst stil
 • extra groot kookoppervlak 4 24
 • modulair systeem
 • automatische regeling van de afzuiging
 • exacte temperatuurregeling
 • variabele warmhoudfunctie

Over BORA

‘Het einde van de afzuigkap is het begin van meer vrijheid, schoonheid, functionaliteit en efficiëntie zonder enig compromis’De visie van BORA

De naam BORA is afgeleid van de benaming van de sterke valwind aan de Adriatische kust. In 2006 opgericht door Willi Bruckbauer wist dit bedrijf met Beierse roots in korte tijd geschiedenis te schrijven. Willi was van mening dat de conventionele afzuigkappen niet praktisch en efficiënt waren. Hij wilde daarom een nieuw afzuigsysteem ontwikkelen dat wel voldoet aan alle hedendaagse eisen in een keuken. Het resultaat is een efficiënt kookveldafzuigsysteem dat meer vrijheid biedt en gemakkelijk is schoon te maken.

BORA is 2006 opgericht door Willi Bruckbauer die daarna in korte tijd geschiedenis wist te schrijven.

De BORA kookveld afzuigsystemen

Het kookveld afzuigsysteem van BORA is een compleet systeem met garantie. De BORA systeemproducten toveren de productlijnen om tot sluitende totaalsystemen voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Door de perfect op elkaar afgestemde onderdelen ben je verzekerd van optimale prestaties en een 100% werkingsgarantie.

BORA Recirculatiesysteem

Luchtafvoersysteem

Bij een BORA luchtafvoersysteem worden de kookdampen rechtstreeks naar buiten geleid. Dit gebeurt via de motor, het kanaalsysteem BORA Ecotube en het muurrooster BORA 3box. Kookdampen en geurtjes worden zo volledig uit de kookzone verwijderd. Ale BORA systemen werken met intelligente stromingstechniek. Hierdoor wordt er minder warme kamerlucht uit het huis geleid en aldus energie bespaard. Dit in tegenstelling tot conventionele afzuigkappen die werken met grote transportvolumes, met warmteverlies als gevolg.

BORA Recirculatiesysteem

Recirculatiesysteem

Het BORA recirculatiesysteem is de alternatieve oplossing voor de luchtafvoervariant. De kookdampen worden hierbij via de motor in het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter ULB1, ULB3 of BAKFS (alleen Basic) geleid. De geuren van de keukenafvoerlucht worden in deze filter effectief geelimineerd. Op die manier zorgen ook de BORA recirculatiesystemen voor schone lucht in de keuken. Omdat bij recirculatiesystemen de warme lucht in het huis wordt gehouden, zijn deze ideaal voor passiefhuizen of energieneutrale woningen.

Keuzehulp BORA kookplaat afzuiging

Keukenblok of kookeiland, familierecept of een sterrenmenu: keukens en kookgewoonten zijn net zo verschillend als de mensen die erin koken. De afzuigsystemen van BORA zijn onderverdeeld in 4 innovatieve productlijnen, elk met meerdere producten. Vind je het lastig om te beslissen welke kookplaat afzuiging het beste bij jou past? Wij bieden je met onderstaande tabel ondersteuning bij het maken van de juiste keuze. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van de Bemmel & Kroon showrooms. Hier kan je Bora’s kookplaten met afzuiging met eigen ogen ervaren en de mogelijkheden met een adviseur bespreken.

X Pure
Ontdek
Pure
Ontdek
Classic 2.0
Ontdek
Professional 2.0
Ontdek
SYSTEEMTYPE
Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzonesCompact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones × ×
Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookveldenModulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden × ×
SOORT KEUKEN
Standaard keukenblok met een diepte van 60 cmStandaard keukenblok met een diepte van 60 cm ×
Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cmExtra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm
Kookeiland met een diepte van min. 70 cmKookeiland met een diepte van min. 70 cm
WELK SOORT KOOKVELD
Inductie kookveldInductie
Straalelement kookveldStraalelement × ×
Gas kookveldGas × × ×
Teppanyaki kookveldTepan kookveld × ×
Wok kookveldWok
SOORT BEDIENING
Touchbediening op kookveld ×
BedieningsknopBedieningsknop × × ×

Garantie op BORA kookveld afzuigsystemen

Op alle BORA producten heb je standaard 2 jaar garantie. Daarnaast biedt BORA op elk kookveldafzuigsysteem een GRATIS garantieverlenging naar 3 jaar aan. Noteer hiervoor de registratiecode die zich op een sticker op de kookveldafzuiging bevindt. Door deze op de website van BORA in te voeren is de garantieverlenging helemaal gratis! Deze garantieverlening kan op elk BORA afzuigysteem worden toegepast.

BORA Professional inductiekookplaat afzuiging
BORA Classic inductiekookplaat met afzuiging
De BORA Pure met een oranje afzuigrooster.

Videos BORA afzuigsystemen

Met de nieuwste BORA X Pure kookplaat met afzuiging bestaat het assortiment van BORA uit vier innovatieve productlijnen. Elke productlijn omvat meerdere producten. Vier efficiënte oplossingen met hetzelfde principe: BORA X Pure, BORA Pure, BORA Classic en BORA Professional. Zo is er voor iedereen een geschikt kookveld afzuigsysteem.

BORA X Pure

BORA Pure

BORA Classic 2.0

BORA Professional 2.0

Wat kost een BORA kookplaat met afzuiging?

De prijs van een BORA kookplaat met afzuiging is afhankelijk van het type kookplaat en afzuigsysteem.

 • De prijs van BORA Pure en X Pure kookplaten ligt tussen de €2300 en €4100. Vooral de keuze voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem is hierbij bepalend.
 • Kies je voor een BORA Classic kookplaat, dan ligt de prijs tussen de €3500 en €6400. Dit prijsverschil wordt veroorzaakt door de combinatiemogelijkheden van de kookvelden. Je kunt naast het afzuigsysteem kiezen voor een combinatie van een twee-pits inductie of gaskookplaat, teppanyaki-plaat of wokbrander.
 • De BORA Professional kookvelden zijn de meest luxe opties. Naast alle opties van de Basic en de Classic, is het afzuigsysteem van de Professional nog krachtiger. De prijzen liggen daarom tussen de €5600 tot €8600.
BORA X Pure kookplaat

De BORA kookveldafzuiging en kookplaten zijn dus onderverdeeld in vier productlijnen met ieder hun eigen producten. Hierbij kunnen de Classic 2.0 en Professional 2.0 systemen naar wens worden samengesteld. Zo kun je een kookplaat met afzuiging samenstellen die volledig is afgestemd op jouw kookgedrag. Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kun je vervolgens kiezen voor een luchtafvoer of een recirculatiesysteem. Al deze factoren zijn zoals eerder vermeld van invloed op de prijs.

Meer informatie over BORA apparatuur!
Bel onze klantenservice 070 – 301 34 74 voor meer informatie over de BORA kookplaten met afzuiging. Wil je de kookveldafzuigsystemen van BORA eerst werkend zien in één van onze echte winkels? Onze productspecialisten helpen je graag bij het kiezen van een volledig op jouw kookgedrag en keukenindeling afgestemd systeem.

Bora zelf beleven? Kom langs in één van onze showroom

Zie jij het ook wel zitten om die grote afzuigkap boven je kookplaat te vervangen voor een nieuw Bora afzuigsysteem? In de showrooms van Bemmel & Kroon kan je het systeem en de kookvelden van BORA in het echt bewonderen en de mogelijkheden bespreken. Deze afzuigsystemen zijn bovendien geluidsarm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van de lawaaierige afzuigkappen.

Bora zelf beleven één van onze showroom van Bemmel & Kroon
Kom onze showroom keukens en het BORA systeem live bekijken