Quooker: kokend water van 100°C direct uit de kraan

Quooker logo

Wat is een Quooker?

Met een Quooker in huis, heb je altijd kokend water bij de hand. En dat is bijzonder handig. Nooit meer een pan of een waterkoker vullen met water en wachten tot het kookt. Maar gewoon, binnen een seconde, kokend water tappen uit de kraan. Voor het zetten van een potje thee, het koken van pasta, het blancheren van groenten, maar ook om een melkflesje voor de baby klaar te maken of die vette ovenschaal af te spoelen. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

Je kunt kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan, of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes.

Brochure Quooker downloaden

En wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis. Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik maar 5 cent per dag. En de COMBI is zelfs verreweg de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor je keuken.

Zonder een Quooker is je keuken niet compleet.

Quooker kokend water kraan met reservoir.

Quooker kranen aanbod

Een Quooker is een kraan die direct kokend water levert. Hij wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

De nieuwe Quooker CUBE

De nieuwe Quooker CUBE voor warm, koud, kokend, koel bruisend en gefilterd water uit één Quooker-kraan.
Met de nieuwe Quooker CUBE heb je altijd lekker gefilterd drinkwater in huis. Met én zonder koolzuur. In een handomdraai maak je een cocktails of limonades klaar, maar ook een kop thee. Je haalt namelijk alles uit één en dezelfde kraan: 100°C kokend, warm, koud, koel bruisend en gefilterd water.

Hoe werkt een Quooker met CUBE?

De CUBE wordt onderin je keukenkastje naast het Quooker-reservoir geplaatst. Het CUBE reservoir is een koeler en filter die het water snel heerlijk koel maakt en zuivert. Met het Hollow Fiber filter in de Quooker CUBE worden er nog aanwezige bacteriën uit het water gefilterd. Hierdoor verbetert de smaak en geur van het water.

Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

Toepassingen Quooker

 • Chocolade smelten
 • Potten steriliseren
 • Pasta koken
 • Thee maken
 • Matchathee maken
 • Oolongthee maken
 • Spoelbak schoonspoelen
 • IJslepel verwarmen
 • Kruiden water geven
 • Bouillon maken
 • Afwas voorspoelen
 • Cafetièrekoffie maken
 • Vis pocheren
 • Macaroni koken
 • Noedelsoep maken
 • Spoelbak schoonspoelen
 • Pasta koken
 • Tomaten plisseren

Wat zijn de voordelen van een Quooker?

Met een Quooker in huis heb je altijd kokend water bij de hand, direct uit de kraan. Dat is makkelijk en bespaart dagelijks veel tijd. Bovendien is het de meest veilige en duurzame keuze voor de keuken en scheelt het ruimte op je aanrecht. En wist je dat water uit de Quooker ook nog lekkerder smaakt dan gewoon kraanwater? Dit zijn alle kwaliteiten van Quooker op een rij.

Quooker prijs

De LAAGSTE PRIJS voor een Quooker betaalt u bij Bemmel en Kroon.U wilt een Quooker kopen voor een lage prijs? De laagste prijs voor een Quooker kraan betaalt u bij Bemmel & Kroon keukens. De prijs van deze kokenwaterkraan wordt namelijk bepaald door de prijs van de kraan in combinatie met de prijs van het reservoir en de korting die u op de adviesprijzen van deze onderdelen ontvangt. Door onze grote inkoop ontvangen wij hoge korting en betalen onze klanten kleine prijzen! Daarnaast bent u bij ons naast een lage verkoopprijs verzekerd van een uitstekende service en supersnelle levering. Kijk dus snel welke quooker het beste past bij uw keukensituatie en kies daarna eenvoudig een bijpassende kraan kiezen met een finisch naar keuze.
Naast de Quookers kunt u bij ons uiteraard ook terecht voor andere kranen en kokendwaterkranen.

Voor ons blijft het steeds weer een uitdaging de perfecte balans te vinden tussen wensen en prijzen!

Zwarte of 24 karaat gouden finish

Naast de meer bekende finishes zoals de chromen, stalen en roestvrij stalen finisch is deze kokendwaterkraan nu ook beschikbaar in een zwarte en gouden afwerking. THE GOLDEN ONE limited edition die is verguld met 24 karaat goud is net als de zwarte versie alleen verkrijgbaar als Fusion Square en Fusion Round.

Quooker Zwart – kraan met zwarte finish

Quooker kraan met zwarte finish

De kraan met zwarte finish is gracieus, mysterieus, een tikje duister. En toch een allemansvriend. Want zet een Quooker met zwarte finish neer en hij past in het plaatje. Combineer hem met beton voor een sobere look. Of ga op chic, met rijke materialen als zwart marmer, graniet en messing. Zinderend koud en verkoelend warm!

Quooker Goud – 24 karaat goud vergulde finsh

Fusion Limited Edition met gouden finish

De “gouden” Quooker kokendwaterkraan, THE GOLDEN ONE is een mengkraan en kokendwaterkraan in één met dezelfde vertrouwde functies als de chroom, staal, RVS Fusion kraan namelijk energiezuinig, veilig, waterbesparend, ruimtebesparend en vooral tijdbesparend. Hij wisselt direct van koud naar kokend water en andersom.

Quooker reservoirs

Onze collectie bestaat uit drie soorten reservoirs. De PRO3 voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water. Allen voorzien van de gepatenteerde hoogvacuümisolatie.
Welk type reservoir het beste aansluit bij jouw keukensituatie kun je zien op onze informatiepagina:

Quooker PRO3 reservoir

PRO3

Het PRO3-reservoir is voorzien van hoogvacuümisolatie. Vacuüm in combinatie met een warmtestralingsscherm zoals gebruikt in de PRO3 is de beste isolatie die denkbaar is. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig en compact. Het stand-by verbruik is maar 5 eurocent per dag. Het reservoir kan zelfs in keukens met ladenkasten geplaatst worden, eventueel met ophangbeugel, als accessoire leverbaar.

Quooker COMBI reservoir

COMBI

De Quooker COMBI levert niet alleen kokend water (100°C), maar ook warm water (50-60°C). Hierdoor is ook wachten op warm water verleden tijd. Bovendien is het de eerste ‘boiler’ met hoogvacuümisolatie. Door dit principe is het de zuinigste warm- en kokendwatervoorziening voor de keuken. Het stand-by verbruik is net als bij de VAQ maar 5 cent per dag.

Quooker COMBI+ reservoir

COMBI+

De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Bovendien heb je met de COMBI+ niet alleen kokend water maar ook onbeperkt warm water uit de keukenmengkraan.

Quooker keuzehulp: Welk Quooker reservoir is voor jou keuken het beste.

Accessoires

Bij de Quooker producten is een aantal accessoires ontwikkeld om een set compleet te maken. Een energieverdeler, zeeppompen in hetzelfde Nordic design als de kranen en ophangbeugels voor de verschillende reservoirs.

Quooker Energieverdeler

Energieverdeler

De energieverdeler schakelt het stroomverbruik van de Quooker terug, wanneer deze op dezelfde stroomgroep is aangesloten als een ander apparaat dat relatief veel vermogen vraagt. Hiermee wordt overbelasting op de elektriciteitsgroep voorkomen.

Quooker Nordic zeeppomp

Nordic zeeppomp

Deze zeeppomp is met één hand te bedienen en eenvoudig van bovenaf bij te vullen. Het is de eerste gelagerde zeeppomp met een volledig metalen binnenwerk.

Quooker ophangbeugel PRO3 boiler

Ophangbeugel PRO3-VAQ

De fraaie roestvrijstalen ophangbeugel is ideaal voor het ophangen van reservoirs, bijvoorbeeld in een keukenkast met laden.

Quooker ophangbeugel COMBI(+)

Ophangbeugel COMBI(+)

De fraaie roestvrijstalen ophangbeugel is ideaal voor het ophangen van reservoirs, bijvoorbeeld in een keukenkast met laden.


De Quooker is energie- en waterbesparend

Het Quooker-reservoir verbruikt door de perfecte hoogvacuümisolatie maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken. Uiteraard zijn er naast de energie- en waterbesparing nog veel meer redenen waarom je voor een Quooker zou kiezen.

Water energie besparing in huis met een Quooker

 • geen verspilling van water en energie door lange leidinglengte; met Quooker COMBI in het keukenkastje ook direct warm water
 • energie- en waterbesparend
 • de zuinigste oplossing voor warm- en kokend water

Water energie besparing met de Quooker

 • reservoir met hoogvacuümisolatie spaart energie
 • uniek, geoctrooieerd isolatieprincipe
 • stand-by verbruik van 5 cent per dag
 • 60% zuiniger dan andere kokend-water-kranen

Veiligheid Quooker

Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker zijn deze ongelukken verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt.
De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker hand in hand.

Installatievragen

Het standby verbruik van de Quooker is 5 eurocent per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. De kosten om dit aan de kook te brengen zijn met een Quooker lager dan met de waterkoker, electrische- of inductiekookplaat.

De Quooker wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatatie-materiaal.

De Quooker mengkraan is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen.

Ja je kunt een COMBI+-reservoir ombouwen naar een COMBI-reservoir.
Hier lees je hoe dat moet.

PRO3 reservoir:
Reservoir hoogte 40 cm
Reservoir diameter 15 cm
COMBI reservoir:
Reservoir hoogte 47 cm
Reservoir diameter 20 cm
Diameters kraangaten:
Kraangat kokend-water-kranen 32 mm
Kraangat mengkranen en Fusion 35 mm
Afmetingen Flex kranen
Afmetingen Fusion kranen
Afmetingen Nordic kranen
Afmetingen Nordic zeeppomp
Afmetingen reservoirs