Quooker - De kokend-water-kraan

Quooker COMBI+

Bespaar dagelijks tijd met de Quooker COMBI+ kokend water kraan.

De Quooker COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Bovendien heb je met de COMBI+ niet alleen kokend water maar ook onbeperkt warm water uit de keukenmengkraan.

Quooker keuzehulp gebruiken

Zo werkt het Quooker COMBI+ reservoir

Zo werkt het COMBI+ reservoir van Quooker

Stap 1 – 15 ℃ – Vers koud leidingwater stroomt het reservoir in.

Stap 2 – 110 ℃ – Het water wordt in het Quooker-reservoir tot 110ºC verhit. De hoogte van de temperatuur maakt het water steriel. Het HiTAC®-waterfilter zuivert het water.

Stap 3 – 100 ℃ – Bij het uitstromen uit de kokendwaterkraan koelt het water van 110ºC af tot 100ºC en gaat koken. Kalkomzetting zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen vliesjes op de thee komen.

Stap 4 – 93 ℃ – Het water is goed doorgekookt en heeft de ideale temperatuur voor koffie en thee.

Stap 5 – 60 ℃ – In het mengventiel wordt het koude leidingwater thermostatisch gemengd naar 60 graden met water van 110ºC uit het reservoir. Dit gaat vervolgens naar de warmwateraansluiting van de mengkraan, zodat je direct warm water tot je beschikking hebt.


Overige Quooker reservoirs

De Quooker collectie bestaat uit drie soorten reservoirs. Naast de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water biedt Quooker de PRO3-VAQ voor direct kokend water en de COMBI voor direct kokend én warm water.  Al deze reservoirs zijn voorzien van de gepatenteerde hoogvacuümisolatie.

Welk type reservoir het beste aansluit bij uw keukensituatie kunt u zien op onze informatiepagina: Wanneer welke Quooker kopen

PRO3-VAQ

VAQ is de aanduiding voor de revolutionaire hoogvacuümisolatie van het Quooker-reservoir. Vacuüm in combinatie met een warmtestralingsscherm zoals gebruikt in de VAQ is de beste isolatie die denkbaar is. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig en compact. Het stand-by verbruik is maar 5 eurocent per dag. En het kan zelfs in keukens met ladenkasten geplaatst worden, eventueel met ophangbeugel, als accessoire leverbaar.

Meer over de PRO3-VAQ

COMBI

De Quooker COMBI levert niet alleen kokend water (100°C), maar ook warm water (50-60°C). Hierdoor is ook wachten op warm water verleden tijd. Bovendien is het de eerste ‘boiler’ met hoogvacuümisolatie. Door dit principe is het de zuinigste warm- en kokendwatervoorziening voor de keuken. Het stand-by verbruik is net als bij de VAQ maar 5 cent per dag.

Meer over de COMBIQuooker kokend-water-kranen

Quooker biedt verschillende kokend-water-kranen met of zonder bijpassende mengkraan. Of wat dacht u van de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes.

FUSION

Quooker Fusion

Kokend-water-kraan én mengkraan zijn gecombineerd in de Fusion, de nieuwste door Quooker zelf ontwikkelde kraan. Uitgevoerd met een extra kindveilige (dubbel) druk-draai bedieningsknop die oplicht bij aanraking.

Fusion kranen

TWINTAPS

Quooker Twintaps

Met de door Quooker zelf ontwikkelde Twintaps werd het pas écht mooi op het aanrecht: een kokend-water-kraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. Ook deze kokend-water-kraan is in hoogte verstelbaar.

Twintaps kranen

NORDIC

Quooker Nordic

De kokend-water-kranen uit de Twintap serie zijn ook los verkrijgbaar. Voor als je al een mooie mengkraan hebt, waar je aan gehecht bent. Of als je een andere mengkraan wilt kiezen.

Nordic kranen


Technische specificaties

Hieronder vind u een vergelijking van de technische specificaties van de verschillende Quooker reservoirs.

Technische specificatie Quooker

Technische specificaties Quooker pro3-vaq


HiTAC®-waterfilter

Met een Quooker in huis geniet je iedere dag van het beste en lekkerste gekookte water. Dat heeft twee redenen. Ten eerste wordt het water tot een temperatuur van 110°C opgewarmd. Het is daardoor goed doorgekookt. Wanneer je de kraan opendraait, koelt het een beetje af waardoor het kookt wanneer het de kraan uit stroomt (100°C). Ten tweede is een Quooker reservoir uitgerust met een HiTAC® (High Temperature Activated Carbon) waterfilter. Water dat door dit actieve koolfilter gaat, laat alle onzuiverheden achter op het filter. Chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen, die de smaak van water ongunstig kunnen beïnvloeden, worden hiermee uit het water gehaald. Een beetje fijnproever merkt meteen het verschil!


De Quooker is energie- en waterbesparend

Het Quooker COMBI reservoir verbruikt door de perfecte hoogvacuümisolatie maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken.

Water energie besparing in huis met een Quooker

  • geen verspilling van water en energie door lange leidinglengte; met Quooker COMBI in het keukenkastje ook direct warm water
  • energie- en waterbesparend
  • de zuinigste oplossing voor warm- en kokend water

Water energie besparing met de Quooker

  • reservoir met hoogvacuümisolatie spaart energie
  • uniek, geoctrooieerd isolatieprincipe
  • stand-by verbruik van 5 cent per dag
  • 60% zuiniger dan andere kokend-water-kranen