Quooker - De kokend-water-kraan

Quooker kranen

De kokend-water-kraan van Quooker. Veilig en tijd- en energiebesparend. Kokend water uit de kraan met één draai aan de knop. Hoe makkelijk is dat?

In één op de vijf keukens is inmiddels een Quooker kraan geplaatst. De kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. De Quooker is een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert. Je kunt kiezen tussen een kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan, of de Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in negen kraanmodellen en drie finishes.

De kokend-water-kraan van Quooker

Quooker kranen assortiment

Onze kranencollectie bestaat uit zeven modellen: De Flex, Fusion Round, Fusion Square, Nordic Square Twintaps, Nordic Square, Nordic Round Twintaps, Nordic Round.
Afhankelijk van het gekozen kraanmodel is de geselecteerde koken-water-kraan leverbaar in vijf verschillende finishes: chroom, steel, roestvrij staal, zwart en goud. Voor elke keuken en bij elke mengkraan is er hierdoor een passende Quooker te vinden!

FLEX Kranen

De Flex kraan is een kokendwaterkraan en mengkraan in één, met als extra functionaliteit een soepele uittrekslang voor meer bereik. Uitgevoerd in het frisse design waar Quooker bekend om staat: een ronde uitloop in twee finishes, chroom en roestvrij staal.

Quooker Flex kranen

FUSION Kranen

In de Fusion kraan zijn de Kokend-water-kraan én mengkraan gecombineerd. De Fusion kraan is uitgevoerd met een extra kindveilige (dubbel) druk-draai bedieningsknop die oplicht bij aanraking. De Fusion kraan is er in een rechte (fusion square) en ronde (fusion round) uitvoering.

Quooker FUSION kranen

TWINTAPS Kranen

Met de door Quooker zelf ontwikkelde Twintaps werd het pas écht mooi op het aanrecht: een kokend-water-kraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. Ook deze kokend-water-kraan is in hoogte verstelbaar. De Twintaps kranen zijn eveneens leverbaar in een rechte (Nordic Square Twintaps) en ronde (Nordic Round Twintaps) uitvoering.

Quooker TWINTAPS kranen

NORDIC Kranen

De kokend-water-kranen uit de Twintap serie zijn als NORDIC kraan ook los verkrijgbaar. Voor als je al een mooie mengkraan hebt, waar je aan gehecht bent. Of als je een andere mengkraan wilt kiezen. Ook de Nordic kraan is leverbaar in een rechte (nordic square) en ronde (nordic round) uitvoering.

Quooker NORDIC kranen

Quooker keuzehulp: Welk Quooker reservoir is voor jou keuken het beste.

Eigenschappen Quooker kraan

Quooker-kranen zijn voorzien van een kind veilige druk-draai bedieningsknop, de Fusion zelfs van een dubbel-druk-draai bedieningsknop. Ook zijn ze 360° draaibaar, geïsoleerd en in hoogte verstelbaar. (behalve de Fusion). Het verstellen van de hoogte komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een grote pan onder de Quooker kraan op het aanrecht wilt vullen. Hiervoor zet u de kraan in zijn hoogste stand. U zet de kraan in zijn laagste stand als u bijvoorbeeld een theekopje op het aanrecht neerzet om te vullen. Doordat de kraanuitloop dubbelwandig is kunt u deze handelingen vlak echter elkaar doen: u kunt de uitloop gewoon vastpakken en omhoog of omlaag schuiven en/of draaien.

Video Quooker kokend water kraan

Wat is een Quooker?

Met een Quooker in huis, heb je altijd kokend water bij de hand. En dat is bijzonder handig. Nooit meer een pan of een waterkoker vullen met water en wachten tot het kookt. Maar gewoon, binnen een seconde, kokend water tappen uit de kraan. Voor het zetten van een potje thee, het koken van pasta, het blancheren van groenten, maar ook om een melkflesje voor de baby klaar te maken of die vette ovenschaal af te spoelen. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

Je kunt kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan, of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes.

Brochure Quooker downloaden

En wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis. Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik maar 5 cent per dag. En de COMBI is zelfs verreweg de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor je keuken.

Zonder een Quooker is je keuken niet compleet.

Quooker kokend water kraan met reservoir.

Sfeerfoto’s van de Quooker kokend-water-kranen

Snel een pot thee zetten met de kokend-water-kraan
Direct kokend water uit de kraan voor het koken van spagetti
Limonade inschenken met de felxibele uittrekslang van de Flex kraan
Groenten schoonspoelen met de Quooker Flex

De Quooker is energie- en waterbesparend

Het Quooker-reservoir verbruikt door de perfecte hoogvacuümisolatie maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken.

Water energie besparing in huis met een Quooker

 • geen verspilling van water en energie door lange leidinglengte; met Quooker COMBI in het keukenkastje ook direct warm water
 • energie- en waterbesparend
 • de zuinigste oplossing voor warm- en kokend water

Water energie besparing met de Quooker

 • reservoir met hoogvacuümisolatie spaart energie
 • uniek, geoctrooieerd isolatieprincipe
 • stand-by verbruik van 5 cent per dag
 • 60% zuiniger dan andere kokend-water-kranen

Toepassingen Quooker kraan

 • Chocolade smelten
 • Potten steriliseren
 • Pasta koken
 • Thee maken
 • Matchathee maken
 • Oolongthee maken
 • Spoelbak schoonspoelen
 • IJslepel verwarmen
 • Kruiden water geven
 • Bouillon maken
 • Afwas voorspoelen
 • Cafetièrekoffie maken
 • Vis pocheren
 • Macaroni koken
 • Noedelsoep maken
 • Spoelbak schoonspoelen
 • Pasta koken
 • Tomaten plisseren

Quooker reservoirs

Onze collectie bestaat uit drie soorten reservoirs. De PRO3 voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water. Allen voorzien van de gepatenteerde hoogvacuümisolatie.

Welk type reservoir het beste aansluit bij uw keukensituatie kunt u zien op onze informatiepagina:

Quooker PRO3 reservoir

PRO3

Het PRO3-reservoir is voorzien van hoogvacuümisolatie. Vacuüm in combinatie met een warmtestralingsscherm zoals gebruikt in de PRO3 is de beste isolatie die denkbaar is. Door dit principe is het apparaat extreem zuinig en compact. Het stand-by verbruik is maar 5 eurocent per dag. Het reservoir kan zelfs in keukens met ladenkasten geplaatst worden, eventueel met ophangbeugel, als accessoire leverbaar.

Quooker COMBI reservoir

COMBI

De Quooker COMBI levert niet alleen kokend water (100°C), maar ook warm water (50-60°C). Hierdoor is ook wachten op warm water verleden tijd. Bovendien is het de eerste ‘boiler’ met hoogvacuümisolatie. Door dit principe is het de zuinigste warm- en kokendwatervoorziening voor de keuken. Het stand-by verbruik is net als bij de VAQ maar 5 cent per dag.

Quooker COMBI+ reservoir

COMBI+

De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ COMBI rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Bovendien heb je met de COMBI+ niet alleen kokend water maar ook onbeperkt warm water uit de keukenmengkraan.