Quooker - De kokend-water-kraan

Quooker kraan

De kokend water kraan van Quooker. Met de Quooker Fusion heb je direct warm, koud en kokend water uit één kraan. Hoe makkelijk is dat?

Kokendwaterkraan van Quooker

Quooker keuzehulp gebruiken

Quooker kranencollectie

Een Quooker is een kraan die direct kokend water levert. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

Onze kranencollectie bestaat uit acht modellen; Basic, Classic, Design, Modern, Nordic Square, Nordic Round, Fusion Square,  Fusion Round en de nieuwste Quooker Flex. Deze modellen zijn afhankelijk van het type kraan leverbaar in vier finishes; chroom, steel, rvs-look en echt roestvrij staal. Zo kan er bij iedere keuken en bij iedere mengkraan een bijpassende Quooker-kraan worden gevonden.

FLEX Kranen

De Flex kraan is een kokendwaterkraan en mengkraan in één, met als extra functionaliteit een soepele uittrekslang voor meer bereik. Uitgevoerd in het frisse design waar Quooker bekend om staat: een ronde uitloop in twee finishes, chroom en roestvrij staal.

Meer over de FLEX Kraan

FUSION Kranen

In de Fusion kraan zijn de Kokend-water-kraan én mengkraan gecombineerd. De Fusion kraan is uitgevoerd met een extra kindveilige (dubbel) druk-draai bedieningsknop die oplicht bij aanraking. De Fusion kraan is er in een rechte (fusion square) en ronde (fusion round) uitvoering.

Meer over de FUSION Kraan

TWINTAPS Kranen

Met de door Quooker zelf ontwikkelde Twintaps werd het pas écht mooi op het aanrecht: een kokend-water-kraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. Ook deze kokend-water-kraan is in hoogte verstelbaar. De Twintaps kranen zijn eveneens leverbaar in een rechte (Nordic Square Twintaps) en ronde (Nordic Round Twintaps) uitvoering.

Meer over de TWINTAPS Kranen

NORDIC Kranen

De kokend-water-kranen uit de Twintap serie zijn als NORDIC kraan ook los verkrijgbaar. Voor als je al een mooie mengkraan hebt, waar je aan gehecht bent. Of als je een andere mengkraan wilt kiezen. Ook de Nordic kraan is leverbaar in een rechte (nordic square) en ronde (nordic round) uitvoering.

Meer over de NORDIC Kraan

SINGLE TAPS Kranen

Met onze SINGLE TAPS kranen collectie kan bij iedere mengkraan een bijpassende kokend-water-kraan worden gevonden. Al deze kokend-water-kranen zijn voorzien van een kindveilige druk-draai bedieningsknop, 360° draaibaar, geïsoleerd én in hoogte verstelbaar. De Single Taps kraan is leverbaar in een Basic, Classic, Design en Moderne uitvoeren.

Meer over de SINGLE TAPS Kranen

Eigenschappen Quooker kraan

Quooker-kranen zijn voorzien van een kind veilige druk-draai bedieningsknop, de Fusion zelfs van een dubbel-druk-draai bedieningsknop. Ook zijn ze 360° draaibaar, geïsoleerd en in hoogte verstelbaar. (behalve de Fusion). Het verstellen van de hoogte komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een grote pan onder de Quooker kraan op het aanrecht wilt vullen. Hiervoor zet u de kraan in zijn hoogste stand. U zet de kraan in zijn laagste stand als u bijvoorbeeld een theekopje op het aanrecht neerzet om te vullen. Doordat de kraanuitloop dubbelwandig is kunt u deze handelingen vlak echter elkaar doen: u kunt de uitloop gewoon vastpakken en omhoog of omlaag schuiven en/of draaien.

Eigenschappen van de Quooker kraan


Video Quooker kokend water kraan

Finisch Quooker kraan

Quooker heet-water-kranen zijn beschikbaar in meerdere finishes. Weet u al naar wat voor finisch uw voorkeur uit gaat voor uw nieuwe Quooker kraan? Kies hieronder dan de finisch die uw voorkeur heeft en bekijk al de beschikbare Quooker kranen met de gekozen finisch die door Bemmel & Kroon keukens inclusief reservoir worden geleverd.

Chroom finish
Chroom

Steel finish
Steel

RVS-look finish
RVS-look

Roestvrij staal finish
Roestvrij staal


Wat is een Quooker kraan?

Een ware revolutie …

Een Quooker is een kraan die direct kokend water levert. De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

Je kunt kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan, of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes.

En wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis. Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik maar 5 cent per dag. En de COMBI is zelfs verreweg de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor je keuken.

Zonder een Quooker is je keuken niet compleet.

Hoe werkt een quooker


De Quooker is energie- en waterbesparend

Het Quooker-reservoir verbruikt door de perfecte hoogvacuümisolatie maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken.

Water energie besparing in huis met een Quooker

  • geen verspilling van water en energie door lange leidinglengte; met Quooker COMBI in het keukenkastje ook direct warm water
  • energie- en waterbesparend
  • de zuinigste oplossing voor warm- en kokend water

Water energie besparing met de Quooker

  • reservoir met hoogvacuümisolatie spaart energie
  • uniek, geoctrooieerd isolatieprincipe
  • stand-by verbruik van 5 cent per dag
  • 60% zuiniger dan andere kokend-water-kranen

Veiligheid Quooker kranen

Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker kranen zijn deze ongelukken verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt.
De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker hand in hand.

Kindveilige druk-draai bedieningsknop.
Indicatielampje dat aangeeft of het reservoir opwarmt.
Lichtring die oplicht als hij aangeraakt wordt ter herkenning van kokend water.
Dubbelwandige uitloop, wordt niet te heet om vast te pakken.
Druppelvormige, niet massieve waterstraal die geen verbrandingen veroorzaakt.
In hoogte verstelbare kraan om zonder spatten te vullen.

Installatievragen

Kan ik mijn eigen Quooker installeren?
De Quooker wordt als set geleverd, inclusief duidelijke handleiding en installatie-materiaal.

Past een Quooker mengkraan ook op bestaande aansluitingen?
De Quooker mengkraan is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen.

Welk type reservoir sluit het beste aan bij mijn keukensituatie?
Welk type reservoir het beste aansluit bij uw keukensituatie kunt u zien op onze informatiepagina: Wanneer welke Quooker kopen

Past een Quooker in iedere keuken?
De Quooker past in principe in iedere keuken, nieuw en bestaand. Koop uw Quooker voordelig online bij Bemmel & Kroon keukens of kom langs in één van onze Mega showrooms.

Wat zijn de afmetingen van een Quooker?

PRO3-VAQ reservoir:
Reservoir hoogte40 cm
Reservoir diameter15 cm
COMBI reservoir:
Reservoir hoogte47 cm
Reservoir diameter20 cm
Diameters kraangaten:
Kraangat kokend-water-kranen32 mm
Kraangat mengkranen en Fusion35 mm